oktober 04 2017 0comment
unnamed

NRG-JEVCI USPEŠNI NA SPARTAN RACEU V ANDORI

Člani Športnega centra NRG so za zaključek sezone v “bstacle raceu” oz. teku z ovirami izbrali Spartan race v Andori, kjer je tekmovanje štelo tudi kot Evropsko prvenstvo v Spartan raceu. Prvi se je v soboto na ledeno progo v skupinskem štartu z najboljšimi na Stari celini podal Anže Dimec.

S snegom pobeljeno, 23 kilometrov dolgo traso s 1300 višinskimi metri in težkimi ovirami je opravil v 3 urah in 35 minutah, kar je bilo v močni konkurenci dovolj za 61. mesto. S progo so se kasneje spoprijeli tudi Uroš Bernard, David Alif, Marko Vrunč in Urban Kenda, ki so preizkušnjo opravili brez večjih težav, kljub dobri pripravljenosti pa so na njej prebili več kot pet ur, kar priča o izredni zahtevnosti tega tekmovanja.

Popoldan je s svojim prvim Spartan raceom, in sicer šestkilometrsko šprintersko preizkušnjo, uspešno opravila tudi Klarisa Sluga. V nedeljo je kljub slabim pogojem na progi potekalo še tekmovanje na 14 kilometrov dolgi progi. Po daljši odsotnosti s tekmovanj sta Petra Žolnir in Patricija Sluga pokazali odlično pripravljenost in uspešno prišli v cilj. Potekalo je tudi tekmovanje za najmlajše Špartance, kjer je pogumno sodelovala tudi šestletna Luna Bernard in z nasmeškom prečkala ciljno črto.Tako se je za NRG-jevce zaključil še en uspešen Spartan vikend.

skrbnik

Write a Reply or Comment